Hondenmassage

Massage? Is dat niet gewoon lekker je hond knuffelen? Nee. Met massage van je hond ben je op een andere manier bezig met het aanraken van je hond. Je werkt gericht in op bepaalde spieren om je hond te helpen met ontspannen, zijn lichaam te leren kennen of ondersteunend na bijvoorbeeld een blessure (in dat geval altijd in overleg met de behandelend specialist).

Lichaam


Met massage werk je in op alle of bepaalde onderdelen van het lichaam. Zo kun je spieren helpen ontspannen en het lichaam helpen afvalstoffen af te voeren.

&

Geest


Een ontspannen lijf zorgt voor een ontspannen geest. 'Los' kunnen laten zorgt voor rust in het hoofd. 

=


Balans


Lichaam en geest ontspannen zorgt voor balans. Een blije en evenwichtige hond .Dat is mijn doel met hondenmassage.

____________________________

Opleiding


In 2022 heb ik mijn diploma 'Kynologisch masseur gevorderd' gehaald bij Kynomassage

Hoe ga ik te werk?

Een massage start altijd met een intake. Voor de intake vul je als eigenaar een uitgebreide vragenlijst in. Tijdens de intake bespreken we de vragenlijst en maken we kennis met elkaar. Natuurlijk hoort je hond daar direct bij!

Hoe gaat massage?

Bij de kennismaking en intake komt een wens en doel naar voren. De hond krijgt daarbij de ruimte op zijn eigen manier kennis te maken met mij. We bespreken uitgebreid de vragenlijst, jouw wensen voor je hond en welk gedrag jouw hond laat zien tijdens de kennismaking. Ik bekijk hoe je hond beweegt en of er plekken zijn in het lichaam waar hij/zij gevoelig is. Voor iedere hond is het anders om aangeraakt te worden. De een is gek op knuffels en springt het liefst op schoot, de andere hond kijkt eerst de kat uit de boom. 

Heel vaak is een eerste sessie enkel gericht op mogen aanraken en de hond kennis laten maken met een andere manier van aanraken. De hond is ook vrij om tussendoor aan te geven dat hij/zij even pauze wil. 

Een hond is heel goed in staat om zelf aan te geven wat hij/zij prettig vind en vaak ervaren ze in enkele sessies hoe fijn een massage kan zijn.